top-4-beste-budget-smartphones

De meeste media-aandacht gaat altijd uit naar de smartphones die zich in het high-end segment bevinden. De nieuwe vlaggenschepen van Apple, Samsung, HTC, Sony of Huawei staan altijd in de schijnwerpers.

Sommigen onder ons willen niet per se het nieuwste van het nieuwste. En in 2016 geldt het principe goedkoop is duurkoop helemaal niet meer. Zeker niet als het op smartphones aankomt, want goede smartphones worden steeds goedkoper. Hieronder dus een top 4 van de beste budget smartphones van 2016.

  1. General Mobile Android One 4G

General Mobile Android One 4GWe beginnen met de smartphone met de langste naam. Die lange naam klinkt nou niet bijzonder aantrekkelijk, maar laat je niet op het verkeerde been zetten. De General Mobile Android One 4G is een absolute budgettopper. Deze smartphone  heeft niet alleen zeer degelijke specificaties, maar is nu al te updaten naar het nieuwe Android 7.0 Nougat. Zelfs een Samsung Galaxy S7 (Edge) heeft de update naar het nieuwe Android nog niet eens gehad, om maar wat te noemen.

De General Mobile Android One 4G is verder het best te vergelijken met de LG Nexus 5. Deze smartphone draait ook op stock Android en kan daarom altijd als één van de eerste smartphones een update verwachten. Anders dan de LG Nexus 5 heeft deze telefoon van General Mobile een veel betere accu en is er ruimte voor SD-kaartje. Voor een prijs van 169 euro is dit absoluut geen miskoop.

  1. Wiko Pulp 4G

Wiko Pulp 4GNet als General Mobile is het Franse Wiko ook niet een merk dat bij veel mensen een belletje doet rinkelen. Dat wil helemaal niets zeggen over de kwaliteit smartphones die ze afleveren. Integendeel zelfs. Waar alle grote fabrikanten als Apple, Samsung en HTC ontzettend veel geld pompen in hun marketingapparaat, doen de kleinere producenten dat niet. Zo kunnen ze hun prijs een stuk lager houden. Zo schaf je een telefoon van Wiko aan met dezelfde specificaties heeft als een telefoon van Samsung, maar dan voor een lagere prijs. De Wiko Pulp 4G is een goed voorbeeld. Hij heeft een prachtig scherm, goede camera en 2GB werkgeheugen. En dat voor een prijs van 149 euro.

  1. LG K8

LG K8De LG K8 ziet er erg strak uit. Niet alleen het mooie design is tof, maar het zijn vooral de sterke prestaties die opvallen: Het scrollen door menu’s gaat zonder haperingen en de belangrijkste apps als WhatsApp, Snapchat en Facebook draaien vlekkeloos. Natuurlijk is het niet zo dat je de zwaarste apps moeiteloos kunt draaien, maar dat kan je niet eisen van een telefoon in dit segment. Voor nog geen 130 euro tik je er één op de kop. De 8GB opslaggeheugen is ook aan de krappe kant, maar gelukkig heeft LG hieraan gedacht door er ruimte aan toe te voegen voor een SD-kaartje.

  1. Samsung Galaxy J3

Samsung Galaxy J3Samsung komt niet elk jaar met een budgettopper, maar met de Samsung Galaxy J3 heeft de techgigant uit Zuid-Korea toch weer raak geschoten. De prestaties zijn uitstekend te noemen en de camera is ook dik in orde. Misschien zijn 8 megapixels niet veel, maar het aantal megapixels zegt vrij weinig over de kwaliteit van de camera. De lens is het belangrijkst.

Ook de accu van 2600 mAh gaat vrij lang mee. Dit komt mede door het Super AMOLED scherm. Die is zo energiezuinig dat je gemakkelijk een hele dag van je smartphone gebruik kunt maken voordat ‘ie aan de lader moet. Net als de LG K8 heeft de Samsung Galaxy J3 maar 8GB intern opslaggeheugen. Gelukkig is dit ook uit te breiden met een SD-kaartje en maakt deze smartphone van Samsung vrij compleet.

 

Bron: Typhone.nl

Reageer