Base company is onderdeel van de Nederlandse KPN groep. Deze telecom operator biedt zijn klanten mobiele diensten aan en is een challenger op de Belgische markt. Als derde grootste provider in België willen ze de markt blijven uitdagen met zeer interessante tarieven en hechten daarbij heel veel belang aan de vrijheid voor hun klanten. Zij willen sterk groeien op de Belgische markt van mobiele telefonie en maken daardoor zeer aantrekkelijke tariefplannen voor hun klanten. De investering in het 4G netwerk en het scherper maken van hun tariefplannen maakt dat zij goed op weg zijn om veel klanten binnen te halen.

Kenmerken Base:

De resultaten kunnen als volgt worden samengevat:

  • BASE heeft het beste resultaat wat betreft het aantal geslaagde en het aantal verbroken oproepen: minder dan 1 verbroken oproep per 250 oproepen (Drop Call rate van 0,4%).
  • BASE heeft een goede gemiddelde download snelheid voor mobiel internet in free mode (data in 3G en 4G) met een hoge gemiddelde download snelheid van 29,3 Mbps. Dat betekent dat je een bestand van 10MB in 2,7 seconden kan downloaden.
  • BASE heeft een uitstekend en snel 4G netwerk met een download snelheid van 32,9 Mbps. Dat betekent dat je een bestand van 10MB kan downloaden in 2,4 seconden.

Eind april 2016 dekt het BASE netwerk 90,8% van de Belgische bevolking met 4G en 99,9% met 2G en 3G.

Investeringen

Telenet plant om €300 miljoen euro te investeren in de integratie met BASE. Hiervan is 70% bedoeld voor investeringen in het netwerk:

  • 2800 antennes zullen geüpgraded worden in de komende 18 maanden
  • 800 tot 1000 nieuwe antennes zullen uitgerold worden in de komende 5 jaren

Het doel is om het beste mobiele netwerk in België te bouwen.